Our New Building

entrance-day.jpg

entrance-day.jpg

entrance-day.jpg

entrance-day.jpg

entrance-day.jpg

back-yard-night.jpg

foyer-2.jpg

Digging-ceremony.jpg

The Max Planck Institute for Brain Research is located on the Riedberg Campus in Frankfurt am Main. The design for this state-of-the-art research complex consists of two elongated and compact buildings, with long axes running approximately north to south, and short axes at an angle, aligned with the slant of the plot.

A central open "foyer" links up the two buildings. Bridges, galleries and floating boxes serve as communal space for meetings, exchanges and impromptu discussions among scientists and staff. The research building with four floors is separated into an office area and a highly equipped laboratory zone with flexible and divisible space for research. The two upper floors house the three departments and the Max Planck Research Unit for Neurogenetics. The ground floor houses the administrative offices, the central scientific facilities and the laboratories of the independent research groups.

Interactive

ShareThis
ShareThis

Specifications

Architects: Henn Architekten, München

Total floor area: 19.800 sqm
Site: 9.730 sqm
Personnel: up to 240

Master plan: January 2008
Start of construction: November 2009
Finalized: April 2013